Consilierii UNIVERSALIO

Georgiana Malac

BA Graduate, University of Worcester, Marea Britanie

A absolvit Comunicare și Scenaristică în cadrul University of Worcester din Marea Britanie. În timpul facultății a început să lucreze cu elevii britanici interesați de studii superioare, mai întâi ca reprezentant al universității, iar mai apoi ca mentor. A descoperit însă că ar putea să-i ajute mult mai bine pe studenții veniți din alte țări, deoarece reușea să rezoneze mai ușor cu aceștia, fiind și ea, la rândul ei, student internațional. Așa a ajuns și la RIUF, unde a vorbit pentru prima oară cu elevii români interesați de studii în străinătate din postura de reprezentant al unei universități britanice. Experiența de la RIUF i-a schimbat traiectoria, şi a reprezentat un factor important în decizia ei de a se întoarce în România. De atunci, a lucrat alături de grupul EDUCATIVA, unde a avut șansa să consilieze câteva sute de elevi ce aveau același vis pe care l-a avut și ea – să studieze în străinătate.

„Pentru mine, educația este cel mai important lucru în care poți să investești, atât la nivel personal cât și la nivel macro. O societate educată înseamnă o societate deschisă spre diversitate, spre progres. Experiența studiului în străinătate m-a format în primul rand ca și om, apoi și din punct de vedere profesional, deoarece mi-a dat încrederea că aș putea reuși orice îmi propun dar și skills-urile necesare să fac asta. Când vine vorba de munca mea la EDUCATIVA am în minte ce spunea John Dewey: «Education is not preparation for life; education is life itself» încercând să le insuflu și celor cu care lucrez aceeași pasiune și dorință pentru dezvoltare personală.”

Interesat de consilierea personalizată UNIVERSALIO?


  • Should be Empty:

facebook

În iulie, UNIVERSALIO şi EDMERICA au participat la Aspire High School și au ținut, pentru elevi de liceu din mai multe țări, o sesiune despre procesul de aplicare la universități de top: ... See MoreSee Less

View on Facebook

Mai sunt exact două luni până la termenul-limită de aplicare la Oxford și Cambridge, 15 octombrie.

Ca să afli ce urmează dacă-ți propui să aplici și tu, urmărește discuția noastră cu Radu Udrea, un aplicant UNIVERSALIO la Cambridge, apoi contactează un consilier:
... See MoreSee Less

Suntem live de la Conferința studenților UNIVERS...

View on Facebook

Ioan Nedelcu e student la University of Warwick, o universitate care l-a surprins prin nivelul academic și despre care ne-a spus că încearcă în mod vizibil să concureze cu Cambridge și Oxford.

Mai multe despre experiența lui, în acest interviu de la conferința studenților UNIVERSALIO de anul trecut:
... See MoreSee Less

View on Facebook