Consiliere personalizată

Noi suntem alături de tine pe parcursul întregului proces de aplicare: te ajutăm să construiești cele mai bune aplicații posibile pentru orice programe de licență sau master la care dorești să aplici și îți arătăm calea spre programele de finanțare la care poți avea acces.

Sprijinul nostru este particularizat întotdeauna în funcție de nevoile și dorințele tale. Cu alte cuvinte, nu promovăm un anumit set de universități. Selecția universităților și programelor la care vei aplică o facem împreună cu tine, pornind de la preferințele tale, uitându-ne la toate opțiunile oferite în țările care te interesează și folosind experiență consilierilor noștri.

După o amplă discuție inițială vor urmă cel puțin 15-20 de ore de consiliere individuală pentru selecția programelor academice și a surselor de finanțare la care vei aplica, construirea aplicațiilor și a documentației necesare, pregătirea pentru interviu (dacă este cazul) și pentru viața de student în străinătate. Sprijinul nostru (informații, feedback, sfaturi) este nelimitat pe parcursul acestui proces.

Alegerea universității și orientare vocațională

Deseori universitățile cele mai cunoscute, respectiv cele din topurile internaționale, tind să fie prima alegere a celor care își doresc să studieze în străinătate. Însă, nu toate acestea sunt cele mai bune pentru fiecare domeniu de studiu pe care-l oferă. În funcție de profilul și dorințele tale, noi îți găsim programele cele mai potrivite!

Știm cât de greu este să îți ai seamă ce domeniu ți se potrivește, încotro să te îndrepți după absolvirea liceului sau a facultății. Din acest motiv, sprijinul nostru include un test specializat care te va ajuta să descoperi care sunt domeniile profesionale care s-ar potrivi cu interesele și abilitățile tale.

Realizarea dosarului de aplicare

Pentru a fi admis la specializarea și universitatea aleasă, este foarte important ca dosarul tău de aplicație să fie construit în așa fel încât să scoată în evidență punctele tale forte și să se identifice cu profilul candidatului dorit de către universitate. Din acest motiv, procesul nostru de consiliere începe cu o discuție amplă purtată cu tine și persoanele care te sprijină (părinți, tutori etc.), care ne va furniza informațiile de care avem nevoie pentru stabilirea unei strategii de succes.

Având experiență în consiliere, știm exact cum trebuie să arate scrisorile tale de recomandare, eseul personal și care sunt activitățile extrașcolare care trebuie evidențiate pentru a-ți maximiza șansele de admitere! De asemenea, te îndrumăm în ceea ce privește certificările necesare pentru limba străină în care vei studia și alte teste specializate (ex: SAT, GMAT, UKCAT etc.).

Găsirea surselor de finanțare și a cazării

Pentru a-ți acoperi costurile de școlarizare și de viață uneori poți să ai acces la o serie de finanțări (burse, împrumuturi, credite). Accesibilitatea acestora diferă în funcție de țară, universitate, specializare, precum și în funcție de țara ta de proveniență, momentul la care aplici și potrivirea profilului tău cu condițiile specifice fiecărei surse. Sprijinul nostru constă în identificarea acestor surse de finanțare în timp util și în asistenţa necesară în procesul de aplicare pentru ele.

Găsirea unui loc de cazare într-o altă țara poate fi uneori dificilă, în special dacă universitatea la care urmează să studiezi nu are cămine proprii. Noi facilităm acest demers oferindu-ți informații și sfaturi utile atât pentru variante în campus, cât și în afara campusului. De asemenea te ajutăm și cu realizarea aplicației propriu-zise pentru cazare.

Te interesează să explorezi în detaliu oportunitățile? Hai să ne vedem!

Serviciul de consultanță educațională UNIVERSALIO este un serviciu contra cost. Deoarece modul nostru de lucru cu aplicanții este foarte personalizat și ia în considerare toate criteriile importante în alegerea și aplicarea la universitățile dorite, și costurile asociate cu partea de consultanță sunt raportate la destinațiile de studiu alese, particularitățile universităților sau programelor alese în ceea ce privește admiterea.

Te invităm să te întâlnești cu un consilier sau să ai o discuție telefonică pentru a stabili care sunt serviciile și informațiile potrivite pentru tine!

Interesat de consilierea personalizată UNIVERSALIO?


  • Should be Empty:

facebook

Conversația Georgianei Malac cu Diana Rotaru, studentă la King's College London, a fost unul dintre cele mai populare interviuri ale noastre.

În caz că nu ai prins discuţia în direct, o poţi vedea aici:
... See MoreSee Less

Diana Rotaru, studentă la King's College London, ...

View on Facebook