Consiliere personalizată

Consilierii UNIVERSALIO vor fi alături de tine la fiecare pas, de la decizia de a studia în străinătate până la acomodarea în noul oraș, având capacitatea de a anticipa întrebările tale legate de toate aspectele vieţii de student într-o ţară străină.

Sprijinul nostru este particularizat întotdeauna în funcţie de nevoile și dorinţele tale, deoarece nu lucrăm cu un anumit set de instituţii. Te îndrumăm cu selecţia universităţilor și programelor de studiu pornind de la preferinţele tale și te ajutăm să analizezi alternativele care te interesează și pentru care ești eligibil.

După o amplă discuţie iniţială, vor urma 25-30 de ore de consiliere individuală pentru selecţia programelor academice și a surselor de finanţare, construirea aplicaţiilor și a documentaţiei necesare, pregătirea pentru interviu (dacă e cazul) și pentru viaţa de student în străinătate.

Alegerea universității și explorarea domeniului de studiu

Deseori, universităţile cele mai cunoscute, respectiv cele din topurile internaţionale, tind să fie prima alegere a celor care își doresc să studieze în străinătate. Însă nu întotdeauna acestea sunt cele mai potrivite cu profilul și dorinţele tale. Așa că îți propunem să analizăm împreună programele cele mai potrivite și să stabilim strategia pentru a fi admis la specializarea aleasă.

Știm cât de greu este să îţi dai seama ce domeniu ţi se potrivește, încotro să te îndrepţi după absolvirea liceului sau a facultăţii. Din acest motiv, sprijinul nostru include recomandări de activități și cursuri care te vor ajuta să descoperi domeniile profesionale care s-ar potrivi cu interesele și abilităţile tale.

Dacă ai nevoie de sprijin suplimentar să te hotărăști asupra direcției pe care să o urmezi, proiectul nostru partener, Opțiuni de Carieră,  îți oferă consultanță vocațională, teste de orientare în carieră și resurse gratuite precum articole sau testimoniale despre diverse meserii, astfel încât să descoperi domeniul potrivit pentru tine.

Realizarea dosarului de aplicare şi pregătirea pentru interviu

Este foarte important ca dosarul tău să fie construit în așa fel încât să scoată în evidenţă punctele tale forte și să se identifice cu profilul candidatului dorit de către universitate. Având experienţă în consiliere, știm exact cum trebuie să arate scrisorile tale de recomandare, eseul personal și care sunt activităţile extrașcolare care trebuie evidenţiate pentru a-ţi maximiza șansele de admitere.

De asemenea, te informăm despre certificările necesare pentru limba străină în care vei studia și alte teste specializate (LNAT, UKCAT, TSA și altele).

De multe ori, şi susţinerea unui interviu face parte din procesul de selecţie a candidaţilor la universitățile de elită. Noi te pregătim pentru această etapă, atât prin clarificarea scopului acestuia și a punctelor urmărite de comisia de admiteri, cât și printr-un interviu de antrenament ce te va ajuta să-ţi stăpânești mai bine emoţiile.

Pentru aplicanții la medicină, UNIVERSALIO oferă oportunitatea adițională de a susține simularea de interviu cu membrii unei comisii de evaluare formate din studenți actuali la medicină din Marea Britanie.

Găsirea surselor de finanțare și a cazării

Pentru a-ţi acoperi costurile de școlarizare și de viaţă, uneori poţi să ai acces la o serie de finanţări (burse, împrumuturi, credite). Accesibilitatea acestora diferă în funcție de universitate sau specializare, precum și în funcţie de ţara ta de provenienţă, momentul la care aplici și potrivirea profilului tău cu condiţiile specifice fiecărei surse. Sprijinul nostru constă în identificarea acestor surse de finanţare în timp util și în asistenţa necesară în procesul de aplicare pentru ele.

Găsirea unui loc de cazare într-o altă ţară poate fi uneori dificilă, în special dacă universitatea la care urmează să studiezi nu are cămine proprii. Noi facilităm acest demers oferindu-ţi informaţii și sfaturi utile. În plus, te putem pune în legătură cu studenți români care studiază acolo și care te pot îndruma când ajungi.

Te interesează să explorezi în detaliu oportunitățile? Hai să ne vedem!

Serviciul de consultanță educațională UNIVERSALIO este un serviciu contra cost. Deoarece modul nostru de lucru cu aplicanții este foarte personalizat și ia în considerare toate criteriile importante în alegerea și aplicarea la universitățile dorite, și costurile asociate cu partea de consultanță sunt raportate la destinațiile de studiu alese, particularitățile universităților sau programelor alese în ceea ce privește admiterea.

Te invităm să te întâlnești cu un consilier sau să ai o discuție telefonică pentru a stabili care sunt serviciile și informațiile potrivite pentru tine!

Interesat de consilierea personalizată UNIVERSALIO?

Universalio Contact Form - site nou

  • Should be Empty:

facebook

1 years ago

UNIVERSALIO
🏅Cauți un program de master prestigios în domeniul afacerilor? ESSEC Business School e o variantă excelentă. Programele oferite de această instituție sunt extrem de bine cotate în clasamentele internaționale pe business. ... See MoreSee Less
View on Facebook