Interviu cu Ionuț Toma, student la Aarhus University

Ionuț Toma e student la Economics and Business Administration, la Aarhus University, unde a aplicat cu sprijinul UNIVERSALIO.

Ce te-a făcut să te îndrepți spre Danemarca?

Încă din primii ani de liceu, mi-am dorit să studiez în afară. Odată ce m-am hotărât, am observat că opțiunile mele erau în mare U.K., Olanda și Danemarca. Nu există un motiv foarte clar în urma căruia am ales Danemarca; pot spune doar că faptul că se zice că este cea mai fericită țară din lume și că universitățile sunt gratuite au contribuit mult la alegerea mea.

Cum ai ales Aarhus University şi programul de Economics and Business Administration?

Odată ce m-am hotărât că vreau să studiez în Danemarca, decizia de a studia în Aarhus, respectiv Aarhus University, a fost una rapidă și categorică. Orașul a fost capitala culturală europeană în 2017 și pot să spun că merită deplin acest titlu, este un oraș extraordinar de frumos, este al doilea cel mai mare oraș din Danemarca, ceea ce înseamnă că oportunități se ivesc din plin, și are cel mai mare procentaj de studenți relativ la numărul de locuitori, ceea ce e foarte util în a-ți face mulți prieteni.

Cum a decurs procesul de aplicare?

Procesul de aplicare este pe atât de greu pe cât ți-l faci.

Şi pentru tine cât de greu a fost?

O mică provocare pentru mine a fost faptul că am contactat echipa UNIVERSALIO destul de târziu, deci am fost un pic presat de timp. Din cauza asta, am avut foarte mult de mers după legalizare și traduceri la toate actele de studii într-un interval de timp nu foarte mare, ceea ce poate să devină obositor. Cât despre personal statement, cu toate că nu este tocmai ușor și necesită o cantitate considerabilă de timp și efort, nu am simțit deloc acest lucru – personal statementul l-am făcut din plăcere și sunt convins că oricine care chiar își dorește să meargă la facultatea pe care și-a ales-o din toată inima va fi foarte dedicat în a realiza personal statementul și nu va simți nici măcar o secundă că este greu.

Care ai zice că a fost contribuția UNIVERSALIO şi a Anielei în procesul ăsta?

Contribuția Anielei, respectiv UNIVERSALIO, a fost una foarte mare. Împreună am ales profilul la care urma să merg și m-a îndrumat pe parcursul întregului proces; pot spune că fără Aniela nu aș fi știut să fac 99% din chestiile pe care le-am făcut.

Şi ce crezi că a contat pentru succesul aplicaţiei tale?

Cu toate că sunt convins că m-au ajutat voluntariatele pe care le-am făcut, consider că nu au fost esențiale. Tind să cred că mai importante au fost pasiunea și implicarea depuse în procesul de aplicație.

Dă-ne câteva detalii despre programul de Economics and Business Administration, pe care îl urmezi.

Este un program foarte amplu care combină atât subiecte specifice domeniului de economie, cât și subiecte îndreptate spre partea de management. Felul în care este structurat programul e motivul pentru care l-am ales; sunt atras atât de business, cât și de management, aproape în părți egale, de aceea programul de Economics and Business Administration este perfect pentru mine.

Cum sunt cursurile și profesorii?

Un șoc mare l-am avut când am văzut atitudinea profesorilor la cursuri. La ore vin și dau tot ce pot ca să înțelegi materia pe care o predau, iar dacă nu înțelegi ceva sunt foarte deschiși întrebărilor și te încurajează să îi vizitezi la biroul lor sau să le trimiți mailuri dacă ai nelămuriri. Consider că facultatea face tot posibilul ca tu să primești cât mai mult de pe urma efortului tău.

Şi viața de zi cu zi în Aarhus, dincolo de cursuri?

Fiind un oraș plin de studenți, posibilitățile sunt nelimitate. Venind dintr-un oraș aproape la fel de mare ca Aarhus, am fost foarte surprins de numărul de localuri, muzee și alte centre de relaxare. Cu toate că nu îmi rămâne foarte mult timp în timpul săptămânii, în fiecare weekend vizitez câte ceva nou în oraș.

Ce sfaturi sau recomandări ai, din experiența de până acum, pentru cineva care abia începe să ia în calcul să aplice la Aarhus (sau pentru studii în străinătate)?

Sfatul meu este „do it”. Indiferent dacă îți dorești să te stabilești în străinătate sau să te întorci în țară după studii, experiența de a studia într-un mediu internațional este unică și nu vei regreta nici măcar o clipă.

 

Te interesează să discuți cu un consilier UNIVERSALIO despre propria ta aplicație la o universitate de top? Ia legătura cu echipa noastră.

Interesat de consilierea personalizată UNIVERSALIO?

Universalio Contact Form - site nou

  • Should be Empty:

facebook

1 years ago

UNIVERSALIO
🏅Cauți un program de master prestigios în domeniul afacerilor? ESSEC Business School e o variantă excelentă. Programele oferite de această instituție sunt extrem de bine cotate în clasamentele internaționale pe business. ... See MoreSee Less
View on Facebook