Interviu cu Lorena Hașiu, studentă la University of Amsterdam

Lorena Hașiu studiază Communication Science la University of Amsterdam (UvA), unde a aplicat cu sprijinul UNIVERSALIO.

Cum ai ales Olanda?

Îmi doream să studiez în străinătate încă de prin liceu, dar nu știam exact țara respectivă. Mereu am fost atrasă de Olanda, însă nu fusesem niciodată.  După terminarea liceului am vizitat Olanda de două ori și m-am simțit inspirată de această țară de prima oară. M-au impresionat foarte tare stilul de viață al oamenilor, cultura, clădirile care sunt construite într-un stil vechi și bicicletele.

Și cum ai luat decizia de a merge la University of Amsterdam?

Mi-am dorit să studiez un program în domeniul comunicării și să acumulez mai multă cunoștințe în acest subiect. Înainte de a aplica la University of Amsterdam, am început să caut diferite universități care ofereau programul de comunicare în limba engleză. În acest fel, după multe căutări, am găsit două universități care mi-au captivat atenția: Vrije University și respectiv University of Amsterdam.  Am decis să aplic la University of Amsterdam la programul Communication Science deoarece acest program oferea cursuri despre ce este comunicarea în ziua de astăzi și cum este ea folosită în mass-media.

Și cum e în practică programul de Communication Science?

În primul semestru. programul Communication Science este alcătuit din două cursuri: Methods of Communication Research and Statistics și Introduction to Communication Science.  Primul curs este împărțit în două părți: statistică, ce oferă cunoștințe despre analiza variabilelor și metodele de comunicare, și cercetare, care oferă cunoștințe despre diferitele moduri de comunicare. Cel de-al doilea curs, Introduction to Communication Science, conține teorii care sunt aplicate în modul nostru de a comunica cât și în viața de zi cu zi.

Pe de altă parte, programul din primul semestru a fost destul de intens din cauza multor lucrări care trebuiau trimise într-un anumit timp.

Povestește-ne un pic despre viața de student la UvA.

Viața de student la University of Amsterdam este magnifică, în special pentru că ai colegi și prieteni internaționali. Cursurile sunt foarte bine organizate, deoarece nu îți permit să uiți ceea ce ai făcut până la lecția respectivă, prin a-ți da diferite teme, proiecte și teste care te vor ajuta la notă finală de curs. Între profesori și studenți este o relație foarte deschisă. Toți profesorii sunt bine organizați și cu o cunoaștere foarte bună a limbii engleze.

Și viața de zi cu zi în Amsterdam, dincolo de cursuri?

O zi în Amsterdam este absolut minunată. Amsterdamul este un oraș cu clădiri mirifice și foarte multe biciclete. Sunt multe muzee pe care le poți vizita, parcuri frumoase în care te poți relaxa după cursuri împreună cu prietenii. Parcul meu preferat este cel din Museumplein deoarece este mare, ești înconjurat de muzee și un lac. Este spectaculos în special pe perioada primăverii și verii, locul perfect pentru a te relaxa într-o zi însorită. Pe de altă parte, oamenii sunt foarte primitori, deschiși și veseli și îți transmit o energie pozitivă.

Cum a decurs pentru tine procesul de aplicare?

Procesul de aplicare a mers bine și foarte rapid. Am început să îmi pregătesc documentele din februarie, iar în martie la sfârșit am aplicat. Cel mai mult mi-a luat să fac personal statementul, dar cu îndrumarea de la consilierul meu a fost mai ușor.

Cum ai lucrat cu ea?

Consiliera mea, Aniela, a fost de mare ajutor în tot acest proces de aplicare. Ea m-a ajutat cu toate documentele pentru a putea aplica. În tot acest proces, trăiești un anumit stres, mai ales cu scrisoarea de motivație, pentru că această este cea mai importantă. Aniela, îmi dădea sfaturi despre ce ar trebui inclus în această scrisoare. Când a trebuit să aplic, am aplicat împreună cu Aniela, ceea ce mi-a dat o încredere foarte mare.

Crezi că au fost elemente ale profilului tău care ţi-au dat un avantaj în procesul de aplicare?

Da, cred că în special proiectele și voluntariatele în care am fost implicată în perioada liceului.

Ce sfaturi sau recomandări ai, din experiența de până acum, pentru cineva care abia începe să ia în calcul să aplice pentru studii în străînătate?

Recomand tuturor viitorilor studenți să aplice în străinătate deoarece este o experiență care te învață să fii independent, să vezi lucrurile dintr-o altă perspectiva și să te dezvolți intelectual pe parcursul anilor universitari. În privința universității, este greu, dar cu muncă și voință poți ajunge la mari realizări.

 

Te interesează să discuți cu un consilier UNIVERSALIO despre propria ta aplicație la o universitate de top? Ia legătura cu echipa noastră.

Interesat de consilierea personalizată UNIVERSALIO?

Universalio Contact Form - site nou

  • Should be Empty:

facebook

3 days ago

UNIVERSALIO

Trebuie să-ți alegi domeniul de studiu sau cariera și nu ai idee de unde să începi? Ai ales deja un domeniu, dar nu ai siguranța că ți se potrivește? Sau ai dubii cu privire la direcția de carieră pe care ai luat-o?

Opțiuni de Carieră te invită la un evenimentul gratuit perfect pentru tine dacă ești în oricare din aceste situații. Vei învăța 5 strategii pe care să le pui în practică să-ți alegi parcursul profesional și vei primi răspunsul la întrebările tale de la 2 consultanți vocaționali cu experiență.

Află mai multe și înscrie-te:
cariera.optiuni.ro/evenimente/cum-iti-alegi-cariera/
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

UNIVERSALIO

Ce faci între 18 și 24 iulie?

Hai cu noi în tabără la munte, într-o locație de vis!

Discutăm despre caracteristicile unui cetățean global și cum poți dezvolta asemenea valori, în cadrul unor sesiuni non-formale și interactive, atât în română, cât și în engleză.

Vei afla despre oportunități internaționale de dezvoltare personală și de studiu în străinătate și vei participa la drumeții în care te vei distra cu tineri cu preocupări similare cu ale tale.

Află mai multe și înscrie-te pentru cea mai memorabilă experiență a verii:
www.universalio.ro/universalio-summer-camp-2022/
... See MoreSee Less

View on Facebook