Interviu cu Valentin Drăgan, student la University of Edinburgh

Valentin Drăgan e student la Artificial Intelligence la University of Edinburgh, unde a aplicat cu sprijinul UNIVERSALIO.

Povesteşte-ne puţin despre programul de Artificial Intelligence pe care îl urmezi.

University of Edinburgh oferă unul din puținele programe specializate pe Artificial Intelligence din Marea Britanie. Structurat în 4 ani, el este destinat studenților cu aptitudini matematice foarte bune care nu au neapărat experiență în programare. Primii doi ani sunt introductivi – se predau principiile programării, logicii și modele matematice complexe. Anii 3 și 4 sunt cei în care se vor dezvolta cunoștințele în A.I., prin cursuri specializate precum Machine Learning, Speech Recognition sau Neural Networks. Tot în ultimii 2 ani, poți decide în ce direcție vei merge cu studiile tale: una științifică, axată pe cercetare, sau una practică, axată pe ingineria sistemelor inteligente.

Cum ai ales Scoția – și Edinburgh – ca destinație de studiu?

Am aplicat la 5 universități din UK, dintre care doar University of Edinburgh a fost din Scoția. Dar a fost prima alegere, datorită reputației academice bune, cursurilor specializate pe A.I. și costurilor mici.

Cel mai puternic factor în a alege University of Edinburgh a fost faptul că are costuri zero pentru studenții europeni, fiind acoperite de SAAS (o agenție a guvernului scoțian), comparativ cu restul universităților din UK, care au costuri de 9.000 de lire pe an. De asemenea, universitatea este în Top 15 universități din UK și e situata foarte convenabil în centrul orașului.

Știam că vreau să urmez o carieră în Artificial Intelligence încă din liceu, când participam la concursuri și olimpiade, deoarece îmi doream să lucrez într-un mediu inovativ și revoluționar. Alte alternative erau Warwick, Manchester si York.

Cum a decurs procesul de aplicare?

Procesul de aplicare este foarte ușor. Trebuie doar să depui o aplicație pe platforma UCAS formată din scrisoare de intenție (aprox. 600 cuvinte) și o scrisoare de recomandare de la un profesor. În februarie, am primit răspunsul de la University of Edinburgh că voi fi acceptat dacă voi avea media 9,50 în examenul de bacalaureat.

Și cum ai lucrat cu consilierul tău?

Consiliera mea m-a ajutat să scriu o scrisoare de intenție foarte bună în aproximativ 3 săptămâni. Mi-a oferit foarte multe materiale ajutătoare, feedback și informații utile pe parcursul aplicației. A fost o plăcere sa lucrez cu ea, mai ales că a fost foarte prietenoasă și empatică.

Crezi că au fost elemente ale profilului tău care ţi-au dat un avantaj în procesul de aplicare?

Da, voluntariatele și olimpiadele la care am participat. Universitățile vor să vadă în primul rând că ai maturitatea și pasiunea necesară pentru a-ți urma studiile, iar, dacă ai câteva voluntariate sau concursuri care pot susține acest lucru, este un mare avantaj.

Cum ţi se pare viața de student la University of Edinburgh?

Viata de student este super, în special libertatea pe care o am și viata sociala. Îmi pot face singur programul asa cum vreau, atât timp cat învăț constant pentru cursuri. Campusul este plin cu evenimente pentru studenți și oamenii sunt foarte prietenoși și petrecăreți.

Mediul academic este super și îmi oferă oportunități la care nu aveam acces în țară. Pot participa oricând la cluburi de studenți care te învață Cybersecurity, Stock Trading, Debating, Archery sau alte sute de exemple și pot învață lucruri noi care sunt în afara materiei universitare. Laboratoarele și facilitățile universității sunt foarte moderne și fac învățatul un lucru mai plăcut.

Deși cursurile sunt bune, pot spune că nu oferă cunoștințe pe care nu le poți învăța singur de pe internet. Faptul că ai acces la profesori buni și evaluări constante te ajută totuși să păstrezi un ritm bun de studiu.

Și viața de zi cu zi?

În timpul săptămânii, mă trezesc la 9 jumătate să iau micul dejun, și sunt la universitate intre ora 1 și 6. Între ora 6 și 8 se organizează zilnic evenimente pentru studenți, la care particip dacă este o temă care mă pasionează, precum A.I., business sau politică. Dupa ce ajung acasă și iau cina, am timp liber și mai frecventez internetul până mă culc. Sâmbăta și miercurea sunt zilele mele libere, în care mă întâlnesc cu prietenii și merg la petreceri sau evenimente sociale. Duminica este ziua în care îmi fac planuri pentru săptămâna care urmează: shopping, planuri financiare, planuri de studiu etc.

Ai sfaturi sau recomandări pentru viitorii aplicanți?

Rezervă-ți cel puțin 2-3 săptămâni pentru a scrie scrisoarea de intenție, deoarece este foarte importantă în procesul de aplicare și probabil o vei rescrie de cel puțin 3 ori. Ascultă mult de feedback-ul pe scrisoarea de intenție primit de la consilier și prieteni care studiază deja în UK. Deși examenul de bacalaureat nu este așa de greu pe cât ți se spune, fă foarte multe variante de Bac și încearcă să țintești către o notă cu 50 de sutimi mai mare decât ai nevoie, pentru a te asigura că nu pierzi la redactare.

Te interesează să discuți cu un consilier UNIVERSALIO despre propria ta aplicație la o universitate de top? Ia legătura cu echipa noastră.

Interesat de consilierea personalizată UNIVERSALIO?

Universalio Contact Form - site nou

  • Should be Empty:

facebook

1 years ago

UNIVERSALIO
🏅Cauți un program de master prestigios în domeniul afacerilor? ESSEC Business School e o variantă excelentă. Programele oferite de această instituție sunt extrem de bine cotate în clasamentele internaționale pe business. ... See MoreSee Less
View on Facebook