Interviu cu Simina Dragoș, studentă la Cambridge

Simina Dragoș a terminat liceul la Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din Arad şi a început în toamna lui 2016 studiile la University of Cambridge (unde a aplicat cu sprijinul UNIVERSALIO). 

Ce anume vei studia la Cambridge? Cum ai ales domeniul și cum te-ai hotărât să aplici la Cambridge?
Momentan studiez Științe ale Educației și Germană. Am ales asta, pentru că am făcut niște voluntariat în domeniul educației speciale și mi-am dat seama că ceea ce mă pasionează, de fapt, este modul în care funcționează copiii în raport cu educația formală și informală. M-am hotărât să aplic la Cambridge pentru că m-a susținut Silvana să fac asta și pentru că am considerat că am datoria să încerc măcar să aplic.

Cum ți s-a părut procesul de aplicare? Care părți ale procesului ți s-au părut mai dificile?
Procesul de aplicare mi s-a părut foarte stresant. E incredibil câtă presiune poate să fie pe o scrisoare de motivație și pe niște detalii care nu te pot rezuma, oricum le-ai pune. Cel mai dificil mi s-a părut să-mi pun pasiunea și trecutul academic (sau nu) în 800 de cuvinte.

Dar crezi că există elemente din aplicația ta care ți-au dat un avantaj în proces?
Cred că un avantaj a fost faptul că, la Cambridge, o etapă de selecție este interviul, și poți, pe lângă ce ai scris, să dezvolți idei și să dezvălui lucruri despre tine pe care, poate, n-ai reușit să le surprinzi în aplicație.

Şi cum te-au sprijinit UNIVERSALIO (și consilierul tău, Silvana) în tot acest proces?
În primul rând, e foarte, foarte reconfortant și confortabil să ai pe cineva care știe ce trebuie făcut. Silvana a fost minunată din punctul asta de vedere. Nu numai că și-a făcut treaba de consilier stipulată în contract foarte bine, ci m-a și încurajat, susținut emoțional și înțeles. Cred că partea cu înțelesul e cea mai importantă pentru că, deseori, persoanele care nu trec prin procesul de aplicație nu pot să empatizeze cu presiunea pe care o simte elevul care se pregătește să fie student. Din punctul ăsta de vedere, Silvana „m-a eliberat” deseori și a fost un mare ajutor. Dincolo de avantajele logistice evident, pentru că ea mereu știa când sunt deadline-urile etc.

Ce așteptări ai avut de la viața de student la Cambridge? Cum se compară experiența primelor săptămâni acolo cu așteptările tale?
M-am așteptat, cum s-ar aștepta oricine, să fiu uimită. Și am fost. E un mediu foarte antrenant, foarte plăcut. Da, munca e multă. Da, trebuie să cauți și să descoperi de unul singur. Dar e impresionant cât de atent lucrează universitatea pentru a oferi studenților pârghiile și mediul care să le favorizeze evoluția, și nu doar cea academică.

În final, ai recomandări sau sfaturi pentru cineva care se gândește să aplice la Cambridge?
Oricine se gândește să aplice la Cambridge, să o facă. Merită să aplici [chiar] și numai pentru experiența interviului și a procesului de aplicație în sine. Eu nu pot să exprim cât de recunoscătoare sunt că părinții mei și Silvana m-au susținut în a aplica și apoi că am ajuns până aici. Și, dacă viitori aplicanți chiar au o pasiune și chiar cred în ceea ce vor să facă, atunci cu siguranță Cambridge este răspunsul pentru ei.

 

Te interesează să discuți cu un consilier UNIVERSALIO despre propria ta aplicație la o universitate de top? Ia legătura cu echipa noastră.

Interesat de consilierea personalizată UNIVERSALIO?

Universalio Contact Form - site nou

  • Should be Empty:

facebook

3 days ago

UNIVERSALIO

Trebuie să-ți alegi domeniul de studiu sau cariera și nu ai idee de unde să începi? Ai ales deja un domeniu, dar nu ai siguranța că ți se potrivește? Sau ai dubii cu privire la direcția de carieră pe care ai luat-o?

Opțiuni de Carieră te invită la un evenimentul gratuit perfect pentru tine dacă ești în oricare din aceste situații. Vei învăța 5 strategii pe care să le pui în practică să-ți alegi parcursul profesional și vei primi răspunsul la întrebările tale de la 2 consultanți vocaționali cu experiență.

Află mai multe și înscrie-te:
cariera.optiuni.ro/evenimente/cum-iti-alegi-cariera/
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

UNIVERSALIO

Ce faci între 18 și 24 iulie?

Hai cu noi în tabără la munte, într-o locație de vis!

Discutăm despre caracteristicile unui cetățean global și cum poți dezvolta asemenea valori, în cadrul unor sesiuni non-formale și interactive, atât în română, cât și în engleză.

Vei afla despre oportunități internaționale de dezvoltare personală și de studiu în străinătate și vei participa la drumeții în care te vei distra cu tineri cu preocupări similare cu ale tale.

Află mai multe și înscrie-te pentru cea mai memorabilă experiență a verii:
www.universalio.ro/universalio-summer-camp-2022/
... See MoreSee Less

View on Facebook