UNIVERSALIO Courses: Social Sciences

Te gândești să studiezi domenii precum Dreptul, Politica, Sociologia sau Filosofia, dar nu ştii exact ce presupune fiecare dintre ele şi cum se deosebesc? Cursul de Social Sciences de la UNIVERSALIO e gândit pentru a-ți oferi o introducere pentru fiecare dintre aceste domenii, ca tu să ai un punct de pornire în alegerea unei cariere.

Vei afla despre oportunitățile de carieră pe care le ai după ce studiezi un program de știinţe sociale, cum funcționează o democrație într-un context european, ce înseamnă să studiezi dreptul, cum te ajută gândirea critică sau cum poți folosi filosofia în viața de zi cu zi. Totul, alături de speakerii noștri cu experiență în domeniul știinţelor sociale și studii în medii internaționale variate.

Indiferent dacă îți dorești să studiezi în străinătate sau în Romania, cursul de Științe Sociale pe care ți-l propune UNIVERSALIO e compus dintr-o serie de sesiuni care te vor ajuta să te lămurești cu privire la ce domeniu ai vrea să studiezi pe viitor. Prin discuții interactive si activități de grup, vei descoperi lucruri noi într-un mediu informal şi vei interacționa cu alți tineri cu opinii şi interese diverse.

Obiectivele cursului:

  • Dezvoltarea gândirii critice
  • Dezvoltarea abilităților de lucru în echipă
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare și dezbatere
  • Încurajarea discuțiilor pe teme de actualitate și de importanță pentru societatea contemporană
  • Livrarea de informații ce se pot dovedi relevante într-un proces de orientare vocațională

Detalii organizatorice

Limba de predare: Engleză

Când: 31 martie, 14, 21 și 28 aprilie, 5 și 12 mai, între orele 11:00 şi 14:00

Unde: Sediul UNIVERSALIO (Str. Colței nr. 8, etaj 2)

Cât costă: 540 de lei per participant

 

Ai nevoie de mai multe detalii despre UNIVERSALIO Courses: Social Sciences?
Ia legătura cu Georgiana Malac, la adresa georgiana.malac@universalio.ro sau numărul 0758.815.031.

Sesiunile

Your Personal Roadmap to Becoming a Social Scientist

cu Daniela Gaba și Silvana Stoicescu

31 martie 2018

Științele sociale pot pava drumul unui parcurs profesional incitant şi variat. Ca student, eşti pus în faţa unei abundențe de idei, paradigme și abordări asupra realității – şi asta te poate face să înțelegi mai profund interacțiunile umane.

În această sesiune vom discuta despre ceea ce studiul științelor sociale îţi poate oferi în raport cu obiectivele proprii. Vom explora modul în care științele sociale te pot ajuta să îți modelezi cariera dorită, oferindu-ți în același timp oportunități multiple pentru viitor.

The Good, the Bad and the Lawyer: Paths to a Career in Law

cu Ioana Ispir

28 aprilie 2018

Ce înseamnă să fii student la drept? De ce aptitudini am nevoie pentru a studia sau a practica dreptul și cum le dezvolt? Ce carieră pot urma? Vom găsi împreună răspunsul la aceste întrebări (și nu numai), prin povești din domeniul dreptului și exerciții practice care te vor învăța cum să înțelegi problemele juridice şi să-i convingi pe ceilalţi că ai dreptate.

În această sesiune vei explora, în linii mari, diferențele dintre principalele sisteme juridice și a modului lor de practică, precum și a câtorva branșe de drept (cu exemple de spețe simpatice). Îți vei dezvolta abilitățile de documentare, analiză critică a unui text de specialitate, argumentare şi comunicare. Și nu în ultimul rând, vei înțelege legătura dintre drept și alte științe sociale – filosofie, politică, relații internaționale și business.

What Democracy? A Brief Introduction to Today’s Politics and International Relations

cu Alice Petcu

14 aprilie 2018

În această sesiune vom descoperi ce implică Relațiile Internaționale și Politica, și vom construi portretul studentului care s-ar dedica acestor domenii. Vei descoperi ce teorie a relațiilor internaționale se potrivește cu convingerile tale, şi ca bonus, vei ști ce carieră îţi poți construi dacă studiezi asta.

Prin această introducere, vom discuta despre tipologia regimurilor politice, despre sisteme de organizare administrativă, modalități de exprimare – şi vom afla mai multe despre drumul de la conceptul antic de democrație până la Brexit şi ascensiunea populismului în lumea contemporană.

History: A Case for Interdisciplinary Education

cu Alice Petcu

5 mai 2018

În această sesiune ne propunem să îți dovedim că istoria nu se rezumă la a memora ani, ci e o materie interdisciplinară, bazată pe curiozitate, conexiuni cu domenii multiple și dorinţa de a schimba lumea.

La finele acestei sesiuni, vei înțelege mai bine de ce istoria e un domeniu care formează cercetători cu gândire analitică și flexibilă, şi persoane cu o sensibilitate culturală perfectă mediilor internaționale – şi vei afla ce au în comun un project manager și un istoric.

The Human Touch in Business

cu Laura Lăzărescu

21 aprilie 2018

Când vine vorba despre business, focusul e în general pe cifre. Fie că vorbim despre achiziția unei noi companii, listarea la bursă, adaptarea la noile tehnologii, sau pur și simplu o creștere în venituri, toate sunt exprimate prin cifre. Totodată, în spatele lor e un întreg ecosistem bazat pe oameni.

Împreună vom discuta câteva elemente cheie despre ce înseamnă să construiești și să transmiți un mesaj eficient. Vei înțelege cum să îți identifici propria poveste și cum să îi faci și pe ceilalți parte din ea.

The X Factor in Philosophy

cu Silvana Stoicescu

12 mai 2018

Cum îți dezvolți capacitatea de a pune întrebări despre orice? Ți-ai dorit mereu să poți face referință la ce au spus Socrate, Marilyn Monroe sau Nietzsche despre rolul oamenilor în societate? Ai fost intrigat de noțiunea de “conștiință” sau “liber arbitru”, dar nu ai știut cum să le abordezi?

Ei bine, acest curs de filosofie nu îți va da multe răspunsuri sau rețete de succes pentru a deveni un individ moral sau fericit, dar îți va deschide apetitul pentru a adresa mai multe întrebări în viața de zi cu zi, și astfel a facilita procesul de învățare constantă.

Trainerii

Silvana Stoicescu

silvana_site

După ce a absolvit un program de sociologie în Anglia ca șefă de promoție, Silvana Stoicescu a continuat să exploreze domeniul științelor sociale urmând studiile de masterat în filosofie la UCL, și s-a alăturat echipei UNIVERSALIO pentru a le facilita și altor tineri accesul la universitățile de top din străinătate.

Convinsă că diversitatea experienţelor educaţionale prin care treci e esenţială pentru dezvoltarea ta profesională şi personală, Silvana îşi dedică timpul pentru a le oferi elevilor oportunităţi multiple de a îşi construi viitorul într-o lume deschisă.

Laura Lăzărescu

poza Laura

Laura are peste 7 ani de experiență în business, dintre care 5 ani pe o poziție managerială. Este Managing Director la Maastricht School of Management Bucharest din 2017, unde urmează și un program de EMBA. Este Expert la Entrepreneurship Academy, unde, alături de Radu Atanasiu, predă două cursuri de Argumentare și Critical Thinking. 

A studiat dreptul și a câștigat experiență în domeniu colaborând cu ONG-uri. Interacțiunea ei cu zona ONG a început acum mai bine de 13 ani și încă continuă să activeze în diverse programe alături de Centrul de Resurse Juridice și ARAS România. 

Alice Petcu

alice_site

Este consilier educațional, voluntar pentru promovarea drepturilor omului, ghid turist de ocazie, adeptă a idealismului politic, pasionată de istorie și îți poate vorbi ore în șir despre Umanism sau Renaștere. Are studii în Relații internaționale și Științe politice, un master la Strasbourg, şi experienţă de lucru în ONG-uri internaționale din Italia și Ungaria pe promovarea democrației participative și inițiative „green”.

Între timp, a descoperit că lucrul cu oamenii este mai interesant decât procedurile europene pentru că îți oferă satisfacția unui feedback imediat. Din 2016, lucrează cu UNIVERSALIO, unde oferă consiliere pe limba engleză și franceză.

Ioana Ispir

ioana_ispir_site

Ioana a absolvit cu o dublă licență în drept, în cadrul universităților Queen Mary, University of London și Université Paris II Panthéon-Assas. Are o experiență diversă în domeniul juridic, în medii precum firme globale de avocatură, instituții publice, sau sectorul pro bono.

În prezent este consilier UNIVERSALIO şi ajută astfel elevi interesați de studii în străinătate să fie admiși la universități de top, la programe predate în engleză sau franceză.

Daniela Gaba

daniela_site

A absolvit studiile de licență în domeniile Psihologie și Asistență Socială, în cadrul Universității din București. Și-a continuat studiile cu un master în domeniul Științelor Sociale în cadrul aceleași universități și ulterior, a absolvit un master în domeniul dezvoltării internaționale în cadrul St. John’s University din New York. Recent, a obținut titlul de doctor în Sociologie în cadrul Universității din București.

În mediul academic, Daniela a lucrat ca cercetător în domeniul social și cadru didactic asociat în cadrul Universității din București și al Academiei de Studii Economice București. Convinsă ca educația reprezintă cheia dezvoltării personale și sociale, Daniela a lucrat alături de UNIVERSALIO timp de 3 ani, contribuind la extinderea oportunităților educaționale pentru tineri. Printre altele, Daniela a colaborat în mediul business cu companii din domenii variate – servicii financiare și asigurări, consultanță, IT&C, contribuind la creșterea productivității și la generarea de noi afaceri.

Înscriere

facebook

"Demonstrează că visul tău e posibil. Aplică!" sau "Procesul de aplicare te ajută foarte mult în dezvoltarea personală și poate deveni o aventură".

Acestea sunt doar două mesaje inspiraționale. Mai multe super mesaje dar și lucrări din portofoliile aplicanților noștri la Arte găsești la RIUF - Romanian International University Fair.
... See MoreSee Less

View on Facebook