Blogul UNIVERSALIO

Viorela Martinescu de la UCL, despre procesul de aplicare și studiile în Marea Britanie

Viorela Martinescu e studentă la UCL, la un program de Environmental Geoscience, unde a aplicat cu sprijinul UNIVERSALIO. În acest text, Viorela ne-a povestit experiența ei ca aplicantă și apoi studentă la UCL.

Trebuie să încep cu faptul că decizia de a studia în Londra este una dintre cele mai fericite pe care le-am luat în viața mea. Londra este orașul care mi se potrivește și care mi-a depășit cu mult așteptările. Când nu sunt în campus, mă găsești în British Museum, care este la 5 minute de mers de la Main Quad. Tate Modern, Victoria and Albert Museum sau Natural History Museum nu sunt nici ele departe. Seara, eu și prietenii mei ne ducem într-unul din puburile din Students’ Union: marți, Jazz Night; miercuri, Sports Night; iar Joi, Pub Quiz. În weekend, trec repede prin materia din cursuri, iar seara avem Movie Night.

UCL este un loc relaxat în care m-am acomodat ușor. Colegii sunt majoritatea englezi care m-au adoptat repede în grupul lor. Engleza nu a fost o problemă, iar pe măsură ce a trecut timpul, vine natural. Acum, nu mai am emoții când unul dintre profesori îmi pune o întrebare. Departamentul meu, Earth Sciences, s-a mutat într-o clădire nouă anul acesta. (Nu prea contează, dar avem un schelet de dinozaur la parter. Pretty cool, huh?) Asta înseamnă săli noi de clasă, laboratoare și birouri. Microscoapele sunt pentru fiecare individ, și chiar am lucrat cu pietre, roci, cristale și fosile reale. Am avut ocazia să ating o bucățică de meteorit și cea mai veche piatră de pe Pământ. Ce m-a surprins plăcut a fost colaborarea dintre elev și profesor. Orice întrebare, oricât de stupidă, a primit răspuns cu tot dragul și am fost mereu încurajată să mai pun una.

Eu studiez Environmental Geoscience. Materiile pe care le-am studiat în primul an nu mi-au depășit nivelul cât de puțin. Conținutul a fost interesant și captivant. Nu simt obligația de a învăța, ci îmi face plăcere. Unele din cursuri au inclus geografie, chimie sau biologie, iar altele au fost complet diferite de orice am studiat vreodată, dar nimeni nu se așteaptă să știi ceva legat de geologie și se începe totul de la zero.

Cu ajutorul primit de la UNIVERSALIO, am știut toate termenele limită în procesul de aplicare și m-am încadrat în ele. Asta include procesul de cazare. Mulți dintre colegii mei au fost obligați să locuiască în cămine private pentru că nu au știut termenul limită de la aplicația pentru UCL Accomodation. Eu, în schimb, l-am știut. Am locuit în Max Rayne House in Camden și am fost extrem de mulțumită. Serviciul de curățenie venea zilnic în timpul săptămânii, iar colegii au fost drăguți. Seara luam cina împreună, de exemplu, când aveam toți timp. Am împărțit o cameră dublă cu sora mea geamănă și ne-a costat 102 de lire de persoană pe săptămână. Știu că sună costisitor, dar chiar era ieftin pentru prețurile londoneze. Pentru anul al doilea, UCL nu garantează cazare. Acum locuiesc într-un apartament de două camere în Holloway, tot cu sora mea, iar prețul este de 135 de lire de persoană pe săptămână. Bugetul meu a fost mereu limitat. Spre exemplu, nu am putut să îmi cumpăr haine de pe Oxford Street niciodată. Totuși, nu am avut nevoie să îmi iau o slujbă pe perioada școlii și am putut mereu să îmi permit să plătesc bilete la film, în galerii sau intrări în club. Nu am fost super organizată cu banii, dar nu am simțit că ar fi nevoie să fac economie exagerată. De asemenea, am primit o bursă socială de la Student Finance, pentru care am aplicat cu spirijinul UNIVERSALIO, iar banii i-am folosit ca să îmi ajut părinții cu chiria de aici.

Mă bucur enorm că am colaborat cu UNIVERSALIO pentru înscrierea la facultate. A fost mereu plăcut și folositor să primesc un feedback atunci când am avut nevoie, o recomandare, un sfat. Cel mai important ajutor a fost însă prin informația primită. Cum să am o aplicație completă, cum să accesez împrumutul, care sunt condițiile pentru anumite burse, cazarea, termene limită. Uitându-mă înapoi nu aș proceda diferit.

Dacă te gândești să aplici și tu la o universitate din UK, I say go for it. Avantajele sunt nenumărate, iar experiența e de necomparat cu orice din România, dacă e să mă întrebi pe mine. Pasul este mare, recunosc, dar când într-adevăr iei hotărârea, lucrurile se desfășoară firesc și totul pare ușor și tangibil. Și chiar așa e.

Te interesează să discuți cu un consilier UNIVERSALIO despre propria ta aplicație la o universitate de top? Ia legătura cu echipa noastră.

facebook

4 days ago

UNIVERSALIO

Câteva lucruri despre ceaiul britanic, de la British Council: ... See MoreSee Less

View on Facebook