Interviu cu Ana Pîrvulescu, studentă la Utrecht University

Ana Pîrvulescu urmează un program de One Health Master, la Utrecht University, unde a aplicat cu sprijinul UNIVERSALIO.

Cum ai ales Utrecht University şi programul de One Health Master?

Cu aproximativ doi ani înainte să termin facultatea de medicină veterinară, am început să caut un master care să mi se potrivească. Eu am fost mai mult atrasă de partea de research încă de la începutul facultății, așa că mi-am căutat un program care să pună accent pe acestă parte. Nu am ținut cont de oraș sau de țară, ci voiam doar să găsesc ceea ce îmi doream din punct de vedere academic. Astfel, am găsit programele de master oferite de Utrecht University, One Health și Epidemiology, la care am și aplicat. Am fost admisă la ambele programe, dar am ales să merg cu opțiunea de One Health, pe care mi-am dorit-o cel mai mult încă de la început.

Ne poți da nişte detalii despre programul de One Health Master?

Programul One Health are la bază următoarea idee: sănătatea oamenilor depinde de sănătatea animalelor și a mediului și viceversa, toate aceste elemente fiind într-o strânsă legătură. Mi-a plăcut extrem de mult faptul că se pune accentul pe interdisciplinaritate și pe importanța colaborării dintre medicii umani, veterinari, epidemiologi, microbiologi, ecologiști și așa mai departe. Acest program are ca scop identificarea amenințărilor pentru sănătatea publică, prin efectuarea cercetărilor privind modul de răspândire a bolilor infecțioase și neinfecțioase printre oameni, animale și mediu. De asemenea, se pune accentul pe epidemiologie și biostatistică care se studiază la un nivel ridicat. Structura este diferită și foarte bine organizată. Timp de 2 ani se vor efectua două luni de cursuri obligatorii, două internship-uri, cursuri opționale și multe alte activități super interesante și utile. De anul acesta, masterul acesta își va schimba numele în Health and Environment și structura.

Cum ţi se pare viața de student la Utrecht?

Viața de student la Utrecht e super, dar greu de experimentat 100% pe timpul unei pandemii. Am avut multe cursuri online și am prins un lockdown destul de serios aici, dar chiar și așa te simți primit cu brațele deschise. Cursurile sunt extrem de interesante și ador faptul că se discută și se prezintă probleme actuale și importante, iar profesorii sunt foarte prietenoși și bine pregătiți, mulți dintre ei având funcții foarte importante (de exemplu Ana Maria de Roda Husman este șefa departamentului de mediu al Institutului Național de Sănătate Publică și Mediu, Dick Heederik este președintele Centrului Olandez pentru One Health) și fiind implicați în proiecte mari.

Dar viața de zi cu zi în Utrecht, dincolo de cursuri, cum e pentru tine?

Viața în Utrecht e liniștită, fericită și civilizată. Utrecht este un oraș superb, plin de activități pentru toate gusturile și, în plus, se află la o distanță de 20 de minute cu trenul de Amsterdam. Locuiesc împreună cu prietenul meu într-un cartier extrem de liniștit, la aproximativ 15 km de facultate. E o problemă destul de mare aici cu chiriile, pe lângă prețurile ridicate, se găsesc și foarte greu. Cea mai mare provocare din tot acest proces, pentru mine, a fost găsirea unei chirii care să aibă un bun raport calitate-preț.

Hai să ne întoarcem la momentul în care ai aplicat la acest program. Cum a decurs procesul pentru tine?

Procesul de aplicare a durat câteva luni, dar a mers destul de bine. O parte mai dificilă pentru mine a fost momentul în care a trebuit să susțin examenul IELTS (deși am avut diploma de Cambridge din liceu, examenul IELTS este necesar pentru a aplica la acest program), deoarece am ales să îl susțin într-o perioadă încărcată, exact după sesiune. Până la urmă totul a fost perfect și nu regret perioada pe care am ales-o pentru că, după ce am luat examenul, am putut să mă concentrez doar pe licență. În rest, tot procesul a mers impecabil.

Cum a fost să lucrezi cu Gabriela?

Gabriela a fost minunată. Mereu când povestesc despre cum a fost tot acest proces, vorbesc cu drag despre cât de mult m-a ajutat. Datorită ei am reușit să fiu extrem de organizată pe tot parcursul procesului de aplicare la Utrecht University, să adun tot ce am avut nevoie și să aplic la timp, iar orice nelămurire am avut, mi-a fost mereu explicată cu drag. Uneori mă gândesc că dacă nu apelam la UNIVERSALIO, nu reușeam să ajung unde sunt acum și sunt super recunoscătoare pentru implicare, seriozitate și felul prietenos de a ajuta.

Crezi că au fost elemente ale profilului tău care ţi-au dat un avantaj în procesul de aplicare?

Cred că m-a ajutat faptul că sunt medic veterinar, fiind una dintre meserile potrivite pentru acest program. Mai mult, m-a ajutat și faptul că am făcut practică pe perioada facultății și mi-am dat seama ce îmi place cu adevărat, ce îmi doresc și ce nu îmi doresc să fac, dar și faptul că sunt mereu dispusă să evoluez și să ies din zona mea de confort pentru a ajunge acolo unde îmi doresc.

Ce sfaturi sau recomandări ai, din experiența de până acum, pentru cineva care abia începe să ia în calcul să aplice la studii în străinătate?

Să aplice din timp și să țină cont de faptul că trebuie să fie dispus să învețe constant lucruri noi și necesare. În plus, viața este destul de scumpă, iar chiriile se găsesc destul de greu. E o adevărată provocare, dar dacă ți-o dorești cu adevărat, o să merite din plin fiecare clipă și o să îți aducă multe bucurii și satisfacții.

Te interesează să discuți cu un consilier UNIVERSALIO despre propria ta aplicație la o universitate de top? Ia legătura cu echipa noastră.

Interesat de consilierea personalizată UNIVERSALIO?

Universalio Contact Form - site nou

  • Should be Empty:

facebook

1 years ago

UNIVERSALIO
🏅Cauți un program de master prestigios în domeniul afacerilor? ESSEC Business School e o variantă excelentă. Programele oferite de această instituție sunt extrem de bine cotate în clasamentele internaționale pe business. ... See MoreSee Less
View on Facebook