UNIVERSALIO Reading Club – aprilie 2017

UNIVERSALIO Reading Club e o oportunitate să-ţi exersezi abilităţile de comunicare în engleză, alături de alţi elevi de liceu şi de un consilier UNIVERSALIO cu experienţă internaţională de studiu. Vrem să-ţi dăm ocazia să citeşti despre subiecte de actualitate, să-ţi exprimi ideile argumentat, şi, între timp, să-ţi dezvolţi abilităţile care-ţi vor maximiza şansele de a intra la o universitate de elită în străinătate. Workshopurile noastre îţi vor da o mostră din viaţa academică ce te aşteaptă acolo.

Ne vom întâlni în aprilie la sediul UNIVERSALIO (Str. Colței nr. 8, etaj 2), de-a lungul a cinci sesiuni de câte 2-3 ore, ca să discutăm critic o diversitate de texte: de la articole din presă sau bloguri, până la eseuri academice, inspirate din viaţa politică şi socială actuală.

Ne vom inspira din formatul cursurilor de la universităţi britanice și vom lucra în grupe formate din maxim 14 elevi, ca să ne asigurăm că fiecare dintre voi are ocazia să-și exprime opinia şi să înveţe ceva nou.

Prin discuţii organizate despre o varietate de subiecte, de la filme Pixar până la sociologie, vei descoperi perspective noi, vei învăţa să fii persuasiv și vei avea ocazia să interacționezi cu elevi ce au interese similare cu ale tale.

Ce abilităţi îţi vei dezvolta

  • Cum să vorbeşti în public, în engleză, şi să-ţi exprimi opiniile în mod convingător
  • Cum să interpretezi texte și să aduci contraargumente puternice
  • Cum să explorezi surse de informaţie variate, care să-ţi asigure o înţelegere completă a subiectelor pe care le dezbați zilnic
razvan-in-action
15369882_10154110074143354_1226925598_o
15310950_10154109870223354_1169259871_o
15368771_10154110074258354_434542969_o

Detalii organizatorice

Când:

  • 23 şi 29 aprilie, 6, 20 şi 27 mai 2017, de la 12:00
  • 28 aprilie de la 18:00 (Movie Night)

Unde: Sediul UNIVERSALIO (Str. Colței nr. 8, etaj 2)

Cât costă:

  • 290 de lei (dacă te înscrii singur)
  • 250 de lei pentru fiecare persoană (dacă vă înscrieți într-un grup de două sau mai multe persoane)

Ce au spus participanţii

Am vrut să particip la club pentru a îmi exersa abilităţile de comunicare în engleză şi pentru a testa cum ar fi orele de curs în străinătate (cu mult debate şi puţin scris). Mi s-a părut foarte distractiv şi interesant, am aflat multe lucruri noi despre subiecte diverse. Recomand oricui vrea o altfel de oră de curs, mai ales în limba engleză.

Alexandra Văduva

Mi-am făcut mulţi prieteni noi, am învăţat să comunic mult mai uşor în faţa publicului. A fost chiar mişto! Recomand.

David Nicolae Mantu

A fost o experienţă plăcută, am dezbătut multe subiecte interesante. Vă recomand tuturor acest curs.

Andrei Ionescu

Prin prisma participării la acest club, am avut oportunitatea de a discuta, într-un mediu academic şi deschis, o multitudine de teme mai puţin abordate în mod normal la şcoală.

Ştefania Gandă

Despre ce vom discuta

wall-e-933315_1280

Prima “temă pentru acasă” va fi să te uiţi la filme de animație și seriale populare, pentru că vom discuta rolul femeilor și bărbaților în societate și, mai ales, cum sunt portretizați aceștia la televizor.

popcorn-movie-party-entertainment

În a doua săptămână o să organizăm un movie night cu popcorn, la care vom urmări o selecție specială de TED Talks, iar apoi vom dezbate pe baza a ce am urmărit, pentru a compara patru sisteme de învățământ (Marea Britanie, Statele Unite, Finlanda și România), ca să explorăm ce tehnici de predare sunt mai eficiente.

apple-256261_1280

În sesiunea următoare, vom dezbate care este rolul instituțiilor de învățământ și vom analiza dacă ele ar trebui să ne propună subiecte precum nutriția, orientarea vocațională sau empatia față de grupurile marginalizate. Vei descoperi câteva principii pentru a fi un bun cetățean și a-ți construi o viață echilibrată, dar nu fi surprins dacă vom citi și despre dieta vegană a lui Beyoncé și Megan Fox.

pexels-photo-12064

Pregătește-te de o provocare, pentru că în următoarele două întâlniri ne vom lupta cu texte academice mai dificile, din domenii precum sociologia, filosofia sau religia, ca să experimentăm atmosfera discuțiilor din universităţile de elită. De la ateismul lui Woody Allen, la scrierile lui Jean-Paul Sartre și Karl Marx, vom atinge multe teme interesante și te vom încuraja să îți exprimi părerea.

Startup Stock Photos

În sesiunea finală, vom construi un proiect de grup pentru a-l prezenta în fața unor antreprenori și experți în sistemul educațional românesc. Te încurajăm să fii cât mai creativ și să te implici alături de colegii tăi în dezvoltarea unor idei care ar putea fi implementate cu ușurință în societatea noastră.

facebook

1 years ago

UNIVERSALIO
🏅Cauți un program de master prestigios în domeniul afacerilor? ESSEC Business School e o variantă excelentă. Programele oferite de această instituție sunt extrem de bine cotate în clasamentele internaționale pe business. ... See MoreSee Less
View on Facebook