UNIVERSALIO Courses: Social Sciences

Te gândești să studiezi domenii precum Dreptul, Politica, Sociologia sau Psihologia, dar nu ştii exact ce presupune fiecare dintre ele şi cum se deosebesc? Cursul de Social Sciences de la UNIVERSALIO e gândit pentru a-ți oferi o introducere pentru fiecare dintre aceste domenii, ca tu să ai un punct de pornire în alegerea unei cariere.

Vei afla despre oportunitățile de carieră pe care le ai după ce studiezi un program de știinţe sociale, cum funcționează o democrație într-un context european, ce înseamnă să studiezi dreptul, cum te ajută gândirea critică sau cum poți folosi filosofia în viața de zi cu zi. Totul, alături de speakerii noștri cu experiență în domeniul știinţelor sociale și studii în medii internaționale variate.

Indiferent dacă îți dorești să studiezi în străinătate sau în Romania, cursul de Științe Sociale pe care ți-l propune UNIVERSALIO e compus dintr-o serie de sesiuni care te vor ajuta să te lămurești cu privire la ce domeniu ai vrea să studiezi pe viitor. Prin discuții interactive si activități de grup, vei descoperi lucruri noi într-un mediu informal şi vei interacționa cu alți tineri cu opinii şi interese diverse.

Obiectivele cursului:

  • Dezvoltarea gândirii critice
  • Dezvoltarea abilităților de lucru în echipă
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare și dezbatere
  • Încurajarea discuțiilor pe teme de actualitate și de importanță pentru societatea contemporană
  • Livrarea de informații ce se pot dovedi relevante într-un proces de orientare vocațională

Detalii organizatorice

Limba de predare: Engleză

Când: 12, 19 şi 26 mai; 9, 16 şi 23 iunie 2018, între 11:00 şi 14:00

Unde: Sediul UNIVERSALIO (Str. Colței nr. 8, etaj 2)

Cât costă: 540 de lei per participant

 

Sesiunile

The X Factor in Social Sciences

cu Silvana Stoicescu

Cum îți dezvolți capacitatea de a pune întrebări despre orice? Ți-ai dorit mereu să poți face referință la ce au spus Socrate, Marilyn Monroe sau Nietzsche despre rolul oamenilor în societate? Ai fost intrigat de noțiunea de “conștiință” sau “liber arbitru”, dar nu ai știut cum să le abordezi?

Științele sociale pot pava drumul unui parcurs profesional incitant şi variat. Ca student, eşti pus în faţa unei abundențe de idei, paradigme și abordări asupra realității – şi asta te poate face să înțelegi mai profund interacțiunile umane.

 

The Good, the Bad and the Lawyer: Paths to a Career in Law

cu Ioana Ispir

Ce înseamnă să fii student la drept? De ce aptitudini am nevoie pentru a studia sau a practica dreptul și cum le dezvolt? Ce carieră pot urma? Vom găsi împreună răspunsul la aceste întrebări (și nu numai), prin povești din domeniul dreptului și exerciții practice care te vor învăța cum să înțelegi problemele juridice şi să-i convingi pe ceilalţi că ai dreptate.

În această sesiune vei explora, în linii mari, diferențele dintre principalele sisteme juridice și a modului lor de practică, precum și a câtorva branșe de drept (cu exemple de spețe simpatice). Îți vei dezvolta abilitățile de documentare, analiză critică a unui text de specialitate, argumentare şi comunicare. Și nu în ultimul rând, vei înțelege legătura dintre drept și alte științe sociale – filosofie, politică, relații internaționale și business.

The Infinite World of Psychology

cu Teo Sârbu

Atunci când vorbim despre psihologie, ne putem imagina o canapea pe care o persoană stă întinsă și povestește despre copilăria sa. Și nu am greși, dar asta e o latură mică a unui domeniu vast și minunat. Un domeniu care explorează omul cu emoțiile, gândurile, idealurile, comportamentele sale, omul ca parte a unui întreg, omul ca oportunitate de cercetare și cunoaștere. Psihologia e în același timp o știință și o artă.

De la psihoterapie la psihologie organizațională, de la psihologie militară la statistică, psihologia e un domeniu ofertant și complet. Vom învăța împreună despre ce înseamnă psihologia în realitate, vom lucra aplicat cu instrumente și tehnici din psihologie pentru a vedea care vă sunt cele mai potrivite și, desigur, ne vom juca folosind metode nonformale, pentru că învățarea prin acțiune și joc este cea mai eficace.

The Human Touch in Business

cu Laura Lăzărescu

Când vine vorba despre business, focusul e în general pe cifre. Fie că vorbim despre achiziția unei noi companii, listarea la bursă, adaptarea la noile tehnologii, sau pur și simplu o creștere în venituri, toate sunt exprimate prin cifre. Totodată, în spatele lor e un întreg ecosistem bazat pe oameni.

Împreună vom discuta câteva elemente cheie despre ce înseamnă să construiești și să transmiți un mesaj eficient. Vei înțelege cum să îți identifici propria poveste și cum să îi faci și pe ceilalți parte din ea.

What Are International Relations and What Career Paths Do They Open for You?

cu Ana-Maria Petcu

În cadrul acestei sesiuni vom afla ce cuprinde domeniul relațiilor internaționale și care sunt conexiunile acestuia cu alte științe sociale, cum ar fi: istoria, științele politice, dreptul, sociologia și chiar filozofia.

Vom descoperi utilitatea relațiilor internaționale în interpretarea corectă a contextului social, politic și economic actual. De asemenea, vom afla care este diferența dintre conceptele “hard power” și “soft power”, precum și legătura dintre structurile guvernamentale, organizațiile non-profit și corporații. Mai povestim și despre rolul diplomației și al negocierii în relațiile dintre diferitele instituții politice și economice.

Your Personal Roadmap to Becoming a Social Scientist

cu Daniela Gaba

În această sesiune vom discuta despre ceea ce studiul științelor sociale îţi poate oferi în raport cu obiectivele proprii. Vom explora modul în care științele sociale te pot ajuta să îți modelezi cariera dorită, oferindu-ți în același timp oportunități multiple pentru viitor.

Acest curs îți va deschide apetitul pentru a adresa mai multe întrebări în viața de zi cu zi, și astfel a facilita procesul de învățare constantă.

Trainerii

Silvana Stoicescu

silvana_site

După ce a absolvit un program de sociologie în Anglia ca șefă de promoție, Silvana Stoicescu a continuat să exploreze domeniul științelor sociale urmând studiile de masterat în filosofie la UCL, și s-a alăturat echipei UNIVERSALIO pentru a le facilita și altor tineri accesul la universitățile de top din străinătate.

Convinsă că diversitatea experienţelor educaţionale prin care treci e esenţială pentru dezvoltarea ta profesională şi personală, Silvana îşi dedică timpul pentru a le oferi elevilor oportunităţi multiple de a îşi construi viitorul într-o lume deschisă.

Ioana Ispir

ioana_ispir_site

Ioana a absolvit cu o dublă licență în drept, în cadrul universităților Queen Mary, University of London și Université Paris II Panthéon-Assas. Are o experiență diversă în domeniul juridic, în medii precum firme globale de avocatură, instituții publice, sau sectorul pro bono.

În prezent este consilier UNIVERSALIO şi ajută astfel elevi interesați de studii în străinătate să fie admiși la universități de top, la programe predate în engleză sau franceză.

Daniela Gaba

daniela_site

A absolvit studiile de licență în domeniile Psihologie și Asistență Socială, în cadrul Universității din București. Și-a continuat studiile cu un master în domeniul Științelor Sociale în cadrul aceleași universități și ulterior, a absolvit un master în domeniul dezvoltării internaționale în cadrul St. John’s University din New York. Recent, a obținut titlul de doctor în Sociologie în cadrul Universității din București.

În mediul academic, Daniela a lucrat ca cercetător în domeniul social și cadru didactic asociat în cadrul Universității din București și al Academiei de Studii Economice București. Convinsă ca educația reprezintă cheia dezvoltării personale și sociale, Daniela a lucrat alături de UNIVERSALIO timp de 3 ani, contribuind la extinderea oportunităților educaționale pentru tineri. Printre altele, Daniela a colaborat în mediul business cu companii din domenii variate – servicii financiare și asigurări, consultanță, IT&C, contribuind la creșterea productivității și la generarea de noi afaceri.

Ana-Maria Petcu

AnaMariaPetcu

Ana-Maria a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice, în cadrul SNSPA, și Masterul în Relații Internaționale al institutului IBEI din Barcelona.

Are o experiență profesională diversă, care include televiziune, public relations și sectorul non-profit, iar din anul 2017 este consilier educațional la UNIVERSALIO.

Laura Lăzărescu

poza Laura

Laura are peste 7 ani de experiență în business, dintre care 5 ani pe o poziție managerială. Este Managing Director la Maastricht School of Management Bucharest din 2017, unde urmează și un program de EMBA. Este Expert la Entrepreneurship Academy, unde, alături de Radu Atanasiu, predă două cursuri de Argumentare și Critical Thinking. 

A studiat dreptul și a câștigat experiență în domeniu colaborând cu ONG-uri. Interacțiunea ei cu zona ONG a început acum mai bine de 13 ani și încă continuă să activeze în diverse programe alături de Centrul de Resurse Juridice și ARAS România. 

Teo Sârbu

teo_sarbu

Teo a terminat Facultatea de Comunicare și Relații Publice, specializarea Psihologie, în cadrul SNSPA și Masteratul de Psihologie Aplicată în Domeniul Securității și Apărării Naționale în cadrul Universității București.

În prezent, practică activitatea de psiholog - ca psiholog clinician, respectiv psihoterapeut cognitiv-comportamental.

Înscriere

facebook

1 years ago

UNIVERSALIO
🏅Cauți un program de master prestigios în domeniul afacerilor? ESSEC Business School e o variantă excelentă. Programele oferite de această instituție sunt extrem de bine cotate în clasamentele internaționale pe business. ... See MoreSee Less
View on Facebook