UNIVERSALIO Courses: Effective Communication

Ştii exact ceea ce vrei să spui, dar uiţi totul și emoţiile te fac să te blochezi atunci când trebuie să te exprimi în faţa unui grup? E un sentiment familiar pentru foarte multă lume, şi poate fi cu atât mai greu dacă ai nevoie să te exprimi în engleză. Dar, cu puţin efort, poţi învăţa să depăşeşti emoţiile iniţiale şi să-ţi transmiţi ideile în mod convingător, oricât de dificilă ar părea situaţia.

Am creat acest curs pentru că, în activitatea noastră de consiliere educațională de peste 6 ani, am întâlnit adesea elevi cu abilități și cunoștințe academice solide, pe care aveau dificultăți în a le comunica eficace în engleză, în scris sau verbal. Ne dorim ca elevii cu care lucrăm să se poată exprima confortabil și persuasiv pe o diversitate de teme contemporane – o abilitate de care vor avea nevoie în mod cert în viitor, în interacțiunile cu ofițerii de admitere ai unei universități, cu colegi și profesori sau, în cele din urmă, cu potențiali angajatori.

Vei învăța de asemenea cum să gestionezi mai bine stresul, să ții un discurs public sau să comunici persuasiv în scris – totul, alături de alți liceeni interesați să comunice pe teme de actualitate. Trebuie doar să vii la curs cu dorința de a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare în engleză, iar noi ne vom asigura că ai contextul potrivit în care să înveți.

De la o sesiune de improvizație până la un curs de creative writing sau la tehnici de comunicare în mass-media, sesiunile îți vor dezvolta abilitățile de exprimare de care ai nevoie la școală, acasă sau în activitățile extracuriculare.

Fie că vrei să studiezi în străinătate sau pur și simplu să-ți îmbunătățești comunicarea cu prietenii, familia, profesorii sau viitorii angajatori, cursul pe care ți-l propune UNIVERSALIO e compus dintr-o serie de sesiuni care te vor ajuta să devii un public speaker mai relaxat și mai încrezător. Prin exerciții interactive și activități de grup, vei învăța alături de trainerii noștri, într-un mediu informal, să-ți comunici ideile și să interacționezi cu alți liceeni în diverse situații.

Sesiunile din program:

  • Intro to Effective Communication
  • Pitching Your Ideas: How to Write and Deliver a Pitch
  • Understanding Journalism: Communication Techniques in Mass-Media
  • Stress Management: Fool Yourself into Communicating Confidently
  • Rehearsing Spontaneity: Develop Your Skills Through Improvisation
  • Ultimate Challenge

Detalii organizatorice

Când: în fiecare sâmbătă, în perioada 11 noiembrie–16 decembrie 2017, între orele 11:00 și 14:00
(sesiunea din 2 decembrie poate fi reprogramată în cazul în care participanții optează pentru asta)

Unde: Sediul UNIVERSALIO (Str. Colței nr. 8, etaj 2)

Cât costă:  480 420 de lei

Sesiunile

Intro to Effective Communication

cu Georgiana Malac

11 noiembrie 2017

Vom învăța să identificăm și înțelegem modelele și mediile de comunicare, să manageriem conflictele și să ne dezvoltăm un proces de analiză introspectivă.

Presenting your Ideas: How to Write and Deliver a Pitch

cu Georgiana Malac

18 noiembrie 2017

Vom discuta despre cum te poți folosi de creativitate pentru a-ți vinde mai bine ideile celor din jur.

georgiana_site_ok

Georgiana e consilier UNIVERSALIO și absolventă a programului de Comunicare și Scenaristică din cadrul University of Worcester din Marea Britanie

Understanding Journalism: Communication Techniques in Mass-Media

cu Ana-Maria Petcu

25 noiembrie 2017

Vom explora tehnicile de comunicare pe care le folosesc în activitatea lor de zi cu zi jurnaliștii pentru a-și realiza materialele, apoi vom trece în postura de cititori critici, pentru a descoperi modul în care putem identifica strategiile jurnalistice și felul în care ne influențează în interpretarea unui text.

AnaMariaPetcu

Ana-Maria e consilier UNIVERSALIO și are o experiență profesională diversă, care include PR, televiziune și sectorul non-profit. Ea a absolvit masterul în relații internaționale al institutului cu predare britanică IBEI din Barcelona.

Stress Management: Fool Yourself into Communicating Confidently

cu Teo Sârbu

2 decembrie 2017

Vom afla cum putem depăși emoțiile de care ne lovim atunci când trebuie să comunicăm, fie că e vorba de situații oficiale sau de interacțiuni sociale obișnuite - și cum putem să ne folosim de elemente nonverbale pentru a proiecta o imagine încrezătoare (în care să credem până și noi înșine).

teo_sarbu

Teo a terminat Facultatea de Comunicare și Relații Publice, specializarea Psihologie, în cadrul SNSPA și Masteratul de Psihologie Aplicată în Domeniul Securității și Apărării Naționale în cadrul Universității București. În prezent, practică activitatea de psiholog - ca psiholog clinician, respectiv psihoterapeut cognitiv-comportamental.

Rehearsing Spontaneity: Develop Your Skills Through Improvisation

cu Ana Cratiță

9 decembrie 2017

În acest atelier de improvizație, ne vom descoperi și îmbunătăți abilitățile de comunicare (alături de creativitate, spontaneitate sau capacitatea de a lucra în echipă) prin exerciții specifice de teatru și diverse tehnici teatrale (improvizație, storytelling, tehnici colaborative).

ana_cratita

Ana a studiat actoria, e trainer și activează în domeniul educației. Când a trebuit să se descrie, Ana a menționat că e minunată și că, deși câteodată îi enervează pe ceilalți, e o fată bună.

Ultimate Challenge

cu Silvana Stoicescu

16 decembrie 2017

În această ultimă sesiune, vei avea ocazia să testezi abilitățile dezvoltate pe parcursul sesiunilor precedente - pentru că va trebui să-ți construiești o prezentare prin care să-i vinzi juriului nostru o idee de business, un proiect artistic sau, de ce nu, pe tine însuți, exact cum ai face la un interviu de angajare.

silvana_site

Silvana e consilier UNIVERSALIO și a absolvit Facultatea de Sociologie în Anglia ca șefă de promoție, apoi a continuat să exploreze domeniul științelor sociale prin studii de masterat la UCL.

Înscriere

facebook

1 years ago

UNIVERSALIO
🏅Cauți un program de master prestigios în domeniul afacerilor? ESSEC Business School e o variantă excelentă. Programele oferite de această instituție sunt extrem de bine cotate în clasamentele internaționale pe business. ... See MoreSee Less
View on Facebook