Interviu cu Raluca-Maria Benea, studentă în Spania, la EUROAULA

Raluca-Maria Benea urmează un masterat în Hospitality la EUROAULA, în Barcelona, unde a aplicat cu sprijinul UNIVERSALIO.

Spune-ne cum a venit pentru tine alegerea de a studia Hospitality.

Am ales să continui cu studiile pe partea de turism și ospitalitate pentru că, dupa absolvirea facultății, am lucrat pentru doi ani și jumătate într-un domeniu complet diferit și am simțit nevoia de a lucra într-un mediu mai dinamic și mai creativ, să zicem.

Și ce te-a făcut sa te îndrepți spre Spania ca destinație de studiu?

Având în vedere că m-am orientat spre management în ospitalitate și turism, Spania – și, mai specific, Barcelona – cumva mi s-a părut o locație perfectă pentru ceea ce urma să studiez, având în vedere că turismul aici este un domeniu în continuă creștere. Acesta a fost motivul principal, însă și clima, limba și stilul de viață au fost niște aspecte pe care le-am luat în considerare.

Cum ai ales EUROAULA?

Am ales patru universități la care am aplicat, însa alegerea finală a fost între Universitat de Barcelona și EUROAULA. Ceea ce m-a determinat să aleg EUROAULA și nu Universitat de Barcelona a fost faptul că toți profesorii care predau în cadrul universității sunt specialiști în domeniu, cu un puternic background în spate. Pe lângă faptul că, evident, căutam ceva cu aplicabilitate practică, m-am gândit că în felul acesta ar fi și mai simplu să îmi creez conexiuni și să îmi găsesc un job în domeniu.

Cum e programul de Hospitality?

Programul de masterat din cadrul EUROAULA durează un an de zile si aș spune că e destul de concentrat, având în vedere că în acest timp studiem peste 15 materii diferite.  Așa cum am menționat, majoritatea profesorilor noștri au un job full-time în domeniu, deci suntem foarte conectați la ceea ce se întâmplă în piață, învățăm lucruri de actualitate, ceea ce mi se pare foarte important în zilele noastre, mai ales în acest domeniu.

O caracteristică pe care am întâlnit-o la toți profesorii este că aceștia sunt foarte deschiși față de noi, ne încurajează mereu să punem întrebări și își doresc într-adevăr să înțelegem ceea ce ne predau. De asemenea, profesorii încearcă pe cât posibil (în funcție de materie) să livreze cursuri interactive si să folosească metode neconvenționale de predare. În ceea ce privește universitatea, suntem mereu informați cu privire la diverse evenimente, târguri de joburi sau alte conferințe în domeniu, și există diverse parteneriate între universitate și anumite companii (hoteluri de cele mai multe ori). De asemenea, accesul la materialele didactice este foarte ușor pentru că le găsim pe toate uploadate pe platforma internă a universității.

Cum ți s-a părut procesul de aplicare?

Procesul de aplicare în general a fost cam același pentru toate cele patru universități la care am aplicat, am avut nevoie cam de aceleași documente pentru aplicare (diploma de licență, bacalaureat, certificat de limbă), scrisoare de intenție și interviu iar în general procesul a decurs foarte natural. Sincer, nu pot să zic că procesul de aplicare a fost ceva extraordinar de complicat sau provocator, însa bineînțeles că acest lucru depinde de fiecare în parte. Cel mai interesant mi s-a părut să îmi adaptez scrisoarea de intenție în funcție de fiecare universitate la care am aplicat. Şi pentru partea de interviu am avut puține emoții, însă totul a fost foarte ok, oamenii au fost foarte deschiși și prietenoși, astfel încat m-am simțit foarte confortabil.

Și colaborarea cu Gabriela și cu UNIVERSALIO a ajutat?

Gabriela e o persoană super pozitivă și săritoare, iar, din punctul meu de vedere, am avut o interacțiune minunată cu ea înca de la prima întalnire pe care am avut-o. Pe lângă caracterul ei remarcabil, Gabriela a fost de asemenea profesională pe tot parcursul colaborării și m-a ajutat cu absolut tot ce a fost nevoie încă de la început. Împreună cu ea am m-am documentat despre universitățile la care vreau să aplic, m-a ajutat să îmi construiesc CV-ul și scrisoarea de intenție, mi-a oferit documente de suport și m-a încurajat pe toată durata procesului de aplicare. Mai mult decât atât, cei de la UNIVERSALIO au organizat o simulare de interviu pentru ca eu să fiu mai pregătită și relaxată pentru momentul interviului propriu-zis.

Ce anume din profilul tău crezi că a contat cel mai mult în procesul de aplicare?

Aș putea spune că, datorită faptului că am avut un job stabil și datorită faptului că am trecut prin destul de multe interviuri până în momentul aplicării, am fost probabil mai relaxată decât aș fi fost în alte circumstanțe. Totodată, pe perioada facultății m-am implicat în diverse proiecte de voluntariat, am plecat în SUA cu Work&Travel și am încercat să mă implic în cât mai multe activități care pot fi văzute ca un plus în CV-ul meu.

Cum e viața de zi cu zi în Barcelona, dincolo de cursuri?

Barcelona este un oraș atât de viu și minunat încât nu prea ai cum să te plictisești aici. Ceea ce îmi place cel mai mult este că oamenii sunt foarte libertini, pozitivi și parcă îți transmit și ție din starea lor de bine, însă trebuie să admit că vremea, care de cele mai multe ori este însorită, are și ea o contribuție. Orașul este plin de baruri, cafenele și restaurante de tot felul, dar, mai mult decât atât, există o grămadă de posibilități de a-ți petrece timpul liber și, nu în ultimul rând, marea e mereu aproape!

Cu ce recomandare i-ai lăsa pe cei care abia încep să ia în calcul să aplice pentru studii în străinătate?

Recomand cu drag serviciile UNIVERSALIO, mai ales pentru cineva care e la început de drum. Din punctul meu de vedere, este important să ai sprijinul unei persoane care se ocupă cu așa ceva și te poate îndruma în direcția potrivită pentru tine. Despre ideea de a pleca singur la studii în străinătate, recunosc că poate fi puțin înspăimântătoare la început, iar perioada de acomodare este de obicei cea mai dificilă. Ce pot să spun cert este că o experiență de genul acesta este unică și, pe lângă faptul că te ajută să te dezvolți din punct de vedere profesional, nu face altceva decât să te ajute să crești și să te oblige să ieși din zona ta de confort.

Te interesează să discuți cu un consilier UNIVERSALIO despre propria ta aplicație la o universitate de top? Ia legătura cu echipa noastră.

 

Interesat de consilierea personalizată UNIVERSALIO?

Universalio Contact Form - site nou

  • Should be Empty:

facebook

2 months ago

UNIVERSALIO
🏅Cauți un program de master prestigios în domeniul afacerilor? ESSEC Business School e o variantă excelentă. Programele oferite de această instituție sunt extrem de bine cotate în clasamentele internaționale pe business. ... See MoreSee Less
View on Facebook